חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק הוצל"פ 1702322092

: | גרסת הדפסה
תיק הוצל"פ
בית משפט השלום כפר סבא
1702322092
7.12.2010
בפני :
הרשם אפרים צ'יזיק

- נגד -
:
עאזם אחמד יאיר
:
דעאס מואיד
החלטה
מונחת בפני בקשת החייב בטענת "פרעתי" לפי סעיף 19 לחוק ההוצאה לפועל.

השתלשלות ההליכים.

תיק זה נפתח ביום 14.1.2009, לביצועו של הסכם פשרה אשר קיבל תוקף של פסק דין על ידי ביהמ"ש העליון ביום 9.7.08, לאחר מחלוקת עתירת היקף ומרובת הליכים.

ההסכם אשר קיבל תוקף של פסק דין, הינו הסכם פשרה אשר נכרת 7.4.08, כאשר הסכם הפשרה הכיל מספר חיובים, כאשר הסעיפים אשר רלוונטיים למחלוקת שבפני, הינם הסעיפים 6 ו- 7 להסכם הפשרה: סעיף 6 קבע כי על החייבים לשלם הסך של 175,000 ש"ח, זאת בתוך 7 ימים מאישורו של פסק הדין. סעיף 7 קבע, כי איחור בתשלום כאמור, יחיל על החייבים סנקציה בשיעור של 50,000 ש"ח.

אין חולק כי הסכום הנקוב בסעיף 6 להסכם הפשרה, שולם על ידי החייבים, ואולם הצדדים נחלקים באשר לתקפות ולחלות הסנקציה המוסכמת. החייב 1 טוען כי יש לראותו כמי שמילא אחר פסק הדין במועדו, בנסיבות העניין, בעוד הזוכה טוען כי התשלום בוצע באיחור המצדיק חיוב החייבים הסנקציה המוסכמת.

טענות הצדדים:

החייב טוען כי נותק הקשר שהיה לו עם בא כוחו הקודם - עוה"ד ויינברג, בהקשר זה, וכי נודע לו על קיומו של פסק הדין, ביום 27.8.2008, ולא קודם לכן, ובטרם חלף המועד, פנה למשרד ב"כ הזוכה וביקש לבצע התשלום, ולאחר שסורב, שלח המחאתו בדואר רשום, ביום 11.9.2008.

בנסיבות הענין, סבור החייב כי יש לראותו כמי שפנה לקיים את החיוב בתקופה המוסכמת, ולאחר שנתקל בסירוב, שלח את ההמחאה בדואר רשום בתוך זמן סביר - ובשל האמור, יש לראותו כמי שפנה לקיים את החיוב באופן שאינו מצדיק החלת הסנקציה המופיעה בסעיף 7 להסכם הפשרה כאמור.

הזוכה טוען מנגד, כי ידיעתו של עוה"ד ויינברג, כמוה כידיעתו של החייב, וכי המועד לקיום פסק הדין חלף זמן רב לפני ביצוע התשלום, ולפיכך, בנסיבות הענין, הוא זכאי לקבל את הסכום הנקוב כסנקציה המוסכמת.

ב"כ הזוכה טען כי אין לרשם ההוצאה לפועל הסמכות להתערב בסנקציה או בהיגיון המנחה אותה, אלא עליו לקיים את פסק הדין המאשר את הסכם הפשרה, על כל תנאיו, ככתבם וכלשונם.

עדויות הצדדים

הזוכה העיד כי פנה לעוה"ד ויינברג, והלה הודיעו כי נותק הקשר בינו ובין החייב 01. הזוכה, בהגינותו, העיד כי לא רצה לשוחח עם החייב, ולא פנה אליו עם קבלת פסק הדין.

כאשר נשאל הזוכה לגבי תוכן מכתב אשר הוצג בפניו, אשר נכתב על ידי עוה"ד ויינברג, מכתב מזים המציג מציאות עובדתית שונה מזאת אשר הוצגה בפניו, סירב הזוכה להשיב, ואף סירב לקבלו לידיו.

בשולי הדברים אציין, כי לאור התנהגות הזוכה במהלך עדותו, לרבות הרמת קולו על ב"כ החייב 01, הופסקה עדותו באמצעה, והדבר פורט בהחלטתי מיום 1.12.2010.

החייב העיד כי נותק הקשר עם עוה"ד ויינברג, כי הלה לא יידע אותו אודות מתן פסק הדין, כי הכין את ההמחאה ביום בו נודע לו על פסק הדין, וכי ב"כ הזוכה סירב לקבל ממנו את ההמחאה.

השאלה שבמחלוקת

השאלה שבמחלוקת הינה האם ניתן לראות בחייב כמקיים את המוסכם, באופן אשר מצדיק לראותו כמי שעמד בחובת התשלום במועד הנקוב בסעיף 7 להסכם, אם לאו.

דיון והכרעה

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>